If you find CarComplaints.com is helpful ... We rely completely on word of mouth. Talk about us on Facebook, Twitter, tell your mother-in-law. Help us help more people.

Print this page
2000 Chevrolet Malibu AC / heater problems: blower fan doesn't work on all settings

Blower Fan Doesn't Work On All Settings

2000 Chevrolet Malibu (Page 1 of 2)

CarComplaints.com Seal Of This Might Hurt

5.7

fairly significant
Typical Repair Cost:
$83.00
Average Mileage:
70,473 miles
Total Complaints:
31 complaints

Most Common Solutions:

  1. not sure (19 reports)
  2. fix resistors that fail in the relay pack (10 reports)
  3. replace themostat (1 reports)
  4. replaced the fuse (1 reports)
2000 Chevrolet Malibu AC / heater problems

AC / heater problem

Find something helpful? Spread the word.
Get notified about new defects, investigations, recalls & lawsuits for the 2000 Chevrolet Malibu:

Unsubscribe any time. We don't sell/share your email.

2000 Chevrolet Malibu Owner Comments (Page 1 of 2)

problem #31

Jul 012009

Malibu 3.2L V6

  • Automatic transmission
  • 162,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

Had to have dealer replace fuse part cost was around $200

- , Vienna, VA, USA

problem #30

Jul 102009

Malibu 3.1L V6

  • Automatic transmission
  • 95,000 miles

Right now it's not major because in AZ you need the blower on high, but in a month when we move to MN where sometimes you only need the lower settings, this will really suck.

- , Prior Lake, MN, USA

problem #29

Jan 012008

Malibu 3.1L V6

  • Automatic transmission
  • 71,000 miles

I need help locating the blower fan resister. I know it is supposed to be on a fire wall but I don't know what it looks like or if it is in a relay pack. Can anyone tell me where to find it?

- , Bushnelll, FL, USA

problem #28

Nov 122001

Malibu V6

  • Automatic transmission
  • 75,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

number 2 on the settings never worked my first winter but all the other setting worked just fine....... now that i am into my 8th winter with this car i am realizing that only 1 barely works... 2 still doesn't and now 3 doesn't either 4 works and 5 seems to (and always has blown cooler air.)

- , East Rochester, NY, USA

problem #27

Oct 242006

(reported on)

Malibu LS

  • Automatic transmission
  • 50,000 miles

The electrical problems on this car are terrible ! Maybe they are caused by a leak somewhere above the fan motor .

- , Fords, NJ, USA

problem #26

Jun 122002

Malibu ES V6

  • Automatic transmission
  • 55,000 miles

I have had this car for a while have had a problem with the ac working on anything but settings 3, 4 and 5. Also the AC Button will cut off all on its own. It is a real pain to deal with this especially when it is extremely hot out!

- , Sherman, TX, USA

problem #25

May 082007

(reported on)

Malibu LS 3.1

  • Automatic transmission
  • 82,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

The AC doesn't work unless it is on a setting 3 or higher.

- , Morrow, GA, USA

problem #24

Aug 272007

(reported on)

Malibu LS 3.6L

  • Automatic transmission
  • 55,000 miles

I got my car at 54K miles and found out the blower didn't work on a/c or heat from settings 1-3, then at 60K 4 went out... now at 78K 5 went out today, in 100* weather.. and I travel in my car all day for work.. talk about a pain. Anyone know a fix? cost?

- , Kansas City, KS, USA

problem #23

Apr 122007

(reported on)

Malibu

  • Automatic transmission
  • 96,000 miles

Yet another thing wrong with this car! Washer pump, water pump, fuel pump, fuel filters (3 in 30,000 miles), Brakes, Mirrors, Door Lock Actuator, and of course the AC!!! What a POS car!

- , Naples, FL, USA

problem #22

Jun 112004

(reported on)

Malibu

  • 54,000 miles

fan will only work on number 5 setting this switch was replaced before by previouis owner why does it keep goin bad???? and my air is blowing out hot air

- , Strasburg, OH, USA

problem #21

Mar 102007

(reported on)

Malibu Classic 3.1L V6

  • Automatic transmission
  • 75,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

Blower didn't work at all on settings 1 & 2 but worked for 3, 4 and 5

- , Ft. Washington, MD, USA

problem #20

Mar 082007

(reported on)

Malibu LS 3.1, V6

  • Automatic transmission
  • 70,000 miles

Right in the middle of winter this thing wants to

die on me... that's just one of MANY things. I would

need an entire day to list the issues i've had with

this piece of sh*t car.

- , Montreal, Quebec, Canada

problem #19

Feb 182007

(reported on)

Malibu LS

  • Automatic transmission
  • 65,000 miles

Settings 1 and 2 just stopped working.

- , Green Bay, WI, USA

problem #18

Feb 122007

(reported on)

Malibu 3.1L V6

  • Automatic transmission
  • 140,000 miles

Resistor pack failed again, the first time was at about 100,000 miles and only failed on fan speed 1 and 2. This time 1,2, and 3 all failed. It is my wife's car, which she drives a lot to and from work so I feel bad that she has to drive this GM piece of crap. The only reason we keep it is because it is paid off.

- , Amanda, OH, USA

problem #17

Feb 092007

(reported on)

Malibu LS 3.1 V6

  • Automatic transmission
  • 60,000 miles

Mine only works on settings 4 and 5. Setting 3 was working for about 6 months. Does anyone know the part number and cost to replace that relay pack? Thanks...

- , Lumberton, NJ, USA

problem #16

Jan 192007

(reported on)

Malibu V6

  • Automatic transmission
  • 54,000 miles

This is another example of GM's poor quality. buy the cheapest part no quality control. I just hate to buy a Japanese car. I want to buy American, why doesn't GM want to be the best?

- , Fredericksburg, VA, USA

problem #15

Nov 202006

(reported on)

Malibu LS V6

  • Automatic transmission
  • 60,000 miles

Purchased car in 2002 w/36,000 miles. Within 2 years the fan died on settings 1 & 2 and then last winter 2005 settings 3 & 4 have died. Now all I have is setting 5, so I'm either roasting or freezing and it's very annoying. Chevy should do someting to help minimize cost to repair! If this was one of their trucks, SUV's or corvette, you can be assured they'd do something!

- , Mansfield, OH, USA

problem #14

Apr 212006

(reported on)

Malibu

  • 40,000 miles

My heater has never worked on the 1st 2 settings. I have just dealt with it forever. I cant believe it seems to be a pretty common problem on these cars. it seems like this is another GM defect.

- , Wixom, MI, USA

problem #13

Dec 162006

(reported on)

Malibu LS 3.1L V6

  • Automatic transmission
  • 150,000 miles

third time replaced; in our Canadian winters this borders on being a safety hazard.

- , Lefroy, Ontario, Canada

problem #12

Dec 162006

(reported on)

Malibu LS 3.1L V6

  • Automatic transmission
  • 90,000 miles

replaced the resistor pack 3 times; each one was an `improved' model.

- , Lefroy, Ontario, Canada

Read the next 11 complaints »

Not what you are looking for?