If you find CarComplaints.com is helpful ... We rely completely on word of mouth. Talk about us on Facebook, Twitter, tell your mother-in-law. Help us help more people.

10.0

really awful
Typical Repair Cost:
No data
Average Mileage:
128,400 miles
Total Complaints:
2 complaints

Most Common Solutions:

  1. not sure (2 reports)
2000 Nissan Altima transmission problems

transmission problem

Find something helpful? Spread the word.
Get notified about new defects, investigations, recalls & lawsuits for the 2000 Nissan Altima:

Unsubscribe any time. We don't sell/share your email.

2000 Nissan Altima Owner Comments

problem #2

Jan 222010

Altima GXE 3.2L V6

  • Automatic transmission
  • 204,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

since buying my 2000 Nissan Altima GXE last March 2009 ive had nothing but problems with it! the service engine light STAYS ON no matter what work i have done to it... ive replaced the evap hoses, the catalytic converter, and countless other work on it amounting up to over $3500.00 and haven't even had it for a full year! now i start the car... no problem... put it in reverse... no problem.... put it in drive also with no problem... as soon as i put my foot on the gas the car wont move! the engine just revs and the stupid car wont move!!! i also like everyone else have problems with the car shaking and even stalling at red lights.... i have to put the car in neutral at stop signs or lights to prevent it from shaking and turning off! this is crazy... i will NEVER BUY another Nissan!!! ever

- , San Jacinto, CA, USA

problem #1

Jul 242007

Altima GXE 2.4L V4

  • Automatic transmission
  • 52,800 miles

Purchased car from "reputable" dealership in July of 2007. After having vehicle for 2 weeks I detected a possible transmission problem and reported it to the dealership. The gears do not seem to be engaging. Particularly in reverse but mainly when I do the following: Park->reverse->drive->reverse. It is when I put the vehicle in reverse the second time. I do this often as I have a long narrow driveway that I turn the vehicle around in. Basically the car will not move. I'll try putting the vehicle into another gear to see if it will engage but the idle remains the same regardless if I put it into Drive, Neutral or Park. I've sat in my driveway or parking lot for over 5 minutes just to get the car to respond. It eventually does but there is nothing specific that I do that gets it to respond.

The dealership couldn't duplicate my problem nor did they see any metal shavings or discoloration in the transmission fluid. But they changed the fluid and filter anyway. Before I drove off, I tried duplicating the problem myself which I was successful. I then had the Servicing Manager and mechanic witness the problem. First they tried to blame me for shifting the gears too quickly. So, I did it again, and slowly. Then they claimed that they didn't put a conditioner in the transmission fluid. So they put that in and told me to give it a week. I knew that it wasn't going to fix the problem.

After a week, I took my car to a local, reputable Transmission specialist. Who said he would drive the car himself and run a diagnostic test for free. He could not duplicate the problem nor did the test detect anything. I was unable to duplicate the problem for him too. His recommendation was to run a pressure test which might not tell him anything but cost $$$$$$$. Or take the transmission apart. Again, he said that still may not be able to tell him anything. Especially, if there was a small crack in ???? that he could miss.

So, after months and months of complaining to the dealership and trying to get them to troubleshoot the problem and pay for all costs in doing so, I am still stuck with the car. I have been avoiding the problem by not putting the car in reverse for a 2nd time. And when I do, the problem occurs each time. The car only had 52,700k miles for a 2000. Carfax didn't show any odometer tampering, but I'm thinking the car may have sat unused for awhile.

- , Rochester, NY, USA

Not what you are looking for?