Huge win for car owners! All TSBs to be made public. The Center for Auto Safety just made the NHTSA (US Government) make public the full text of all TSBs from now on. They are the same organization that has petitioned the NHTSA & filed lawsuits to protect car owners over exploding gas tanks & other major safety issues. Whenever you drive in your car, you are safer thanks in part to a lot of work over the years by this small but very effective consumer advocacy group.

Please take a moment & say thank you by donating $5 or whatever you can to the Center for Auto Safety.


definitely annoying
Crashes / Fires:
0 / 0
Injuries / Deaths:
0 / 0
Average Mileage:
44,071 miles

About These NHTSA Complaints:

This data is from the NHTSA — the US gov't agency tasked with vehicle safety. Complaints are spread across multiple & redundant categories, & are not organized by problem.

So how do you find out what problems are occurring? For this NHTSA complaint data, the only way is to read through the comments below. Any duplicates or errors? It's not us.

2010 Chevrolet Aveo engine problems

engine problem

Find something helpful? Spread the word.
Get notified about new defects, investigations, recalls & lawsuits for the 2010 Chevrolet Aveo:

Unsubscribe any time. We don't sell/share your email.

2010 Chevrolet Aveo Owner Comments

problem #15

Nov 022015


  • 122,000 miles


The contact owns a 2010 Chevrolet Aveo. The contact stated that the vehicle was smoking while idling. The vehicle was taken to an independent mechanic where the technician diagnosed that the head gasket, manifold gasket, lube valve cover, timing belt, and upper radiator hose malfunctioned and needed to be replaced. The vehicle was repaired. After the failure, the check engine warning indicator illuminated. The vehicle was taken back to the independent mechanic where it could not be diagnosed. The vehicle was not repaired. The manufacturer was not notified. The failure mileage was approximately 122,000.

- Vineland, NJ, USA

problem #14

Sep 252015


  • 63,000 miles
My daughter was driving on the highway and streets the car will loose speed while your driving and stall as if it's not getting fuel. She was on the expressway and lucky she was in the right lane and was able to coast to the shoulder before the car died out. I had this problem check several times and replaced the fuel pump and fuel sensor and still am having the problem. I have an appointment with the dealer for a diagnostic test on 10-1-2015

- Chicago, IL, USA

problem #13

Jun 112014


  • 61,000 miles
The service engine soon light, keeps coming on, have had it checked and it indicates either a open or short circuit condition in the cooling system, a faulty thermostat heater, or faulty ECM. This same message appears in mid June and stays on thru early September. Nc safety inspection is due now. It is becoming expensive, and annoying. This is a problem, and Chevrolet need fix if free of charge. Also when we purchased the car used, the dash lights did not work, it took two switches to fix, because of a short under then dash. Appears this vehicle was welded on outside of Chevrolet before trade in. Radio speakers appear to be blown out, points toward welding that was not grounded. Dealership says got vehicle from very reputable individual. Has been a very big lemon since we purchased. Dealership say vehicle was ok when they got it.

- Rocky Mount, NC, USA

problem #12

Apr 102015


  • 27,481 miles


I was driving and the car slowed down in traffic. It then started to buck then die out! when I started it up again, it started and drove for a short period and died out again in traffic! I have had two or three O2 sensors replaced, even in the first year of ownership, , new off the lot. This vehicle has had the signal switch replaced, the clock went out two years ago, and now it loses power in traffic. This is proving go be a very dangerous vehicle and I hope no one has to die before something is done to remedy the situation!

- St. Louis, MO, USA

problem #11

Feb 232014


  • 38,025 miles
The contact owns a 2010 Chevrolet Aveo. The contact stated that the service engine warning lamp illuminated and the failure progressed. The contact also indicated that the vehicle stalled several times and the contact was able to restart the vehicle but as it hesitated the failure was to the point that the contact was not able to drive the vehicle. The vehicle was towed to the authorized dealer who was not able to replicate the code and the failure to diagnose the vehicle. The vehicle was not repaired. The manufacturer was notified of the failure. The approximate failure mileage was 38,025.

- Chicago, IL, USA

problem #10

Jan 052015

Aveo 4-cyl

  • 96,000 miles
While accelerating from a stop at a traffic light I reached approx 20mph. At this point, the throttle ceased to respond. I had to coast to the side of road. I put the car in park and let it idle. Even in park, the throttle was unresponsive for a while. Finally I was able to give it some gas and it idled up to 2200 RPM and stayed there. It wouldn't back down. I couldn't get the car out of park. After several minutes, I turned the car off, waited a while, turned it back on and it was like nothing happened. Check engine light is on. This same thing happened the following afternoon after having let the car warm up and after having accelerated to 45mph with no issue. I pulled over and put the car in neutral that time. Car has been maintained well, not sure what's going on.

- Port Jervis, NY, USA

problem #9

Sep 152014


  • 46,500 miles


To "echo" this complaint: Upon approaching a red light, I began slowing down and immediately the car started sputtering and once at a complete stop, the car rapidly vibrated for 5 seconds and then completely shut down. I waited a few seconds to try and restart and was able to make it home. This issue has been going on in different severities over the course of the past 7 months, dating back to October 2013. At other times the vehicle will begin decelerating while my foot is on the accelerator. The car will be unresponsive to any attempts to pick up speed for 3-5 seconds then all of sudden kick into gear and drive like normal. This happens at highway speeds and residential neighbor speeds just the same. There's no check engine light. The "almost" identical issue happened to me today (09/15/2014). I was on my way to work when the 2010 Aveo lost all engine power. I made it to a gas station (the car is still there) and called my wife to come get me. Thank god we just purchased a Nissan Sentra just 2 days earlier!!!!!!!!

- Powder Springs, GA, USA

problem #8

Mar 062014

Aveo 4-cyl

  • Automatic transmission
  • 58,000 miles
The contact owns a 2010 Chevrolet Aveo. The contact stated that while driving 70 mph, the vehicle stalled without warning, on several occasions. The vehicle was taken to the dealer. The technician was unable to diagnose the failure. The vehicle was not repaired. The manufacturer was not made aware of the failure. The failure mileage was unknown. Pam updated 10/22/2014 updated 02/03/15

- Midland, MI, USA

problem #7

Oct 102010


  • 8,349 miles
The contact owns a 2010 Chevrolet Aveo. The contact stated that the engine warning indicator illuminated sporadically when attempting to start the vehicle. The dealer was unable to diagnose the cause of the failure. The manufacturer was not notified. The failure mileage was 8,349.

- Doylestown, PA, USA

problem #6

Jun 142012


  • 0 miles
The contact owns a 2010 Chevrolet avero. The contact stated that the engine stalled while accelerating from a stop sign. The temperature gauge indicated that the vehicle was overheating. The contact added water and coolant in the radiator. The failure recurred on three separate occasions. The manufacturer was not contacted and offered no remedy. There was no diagnosis completed on the vehicle. The failure mileage was unknown and the current mileage was 29,000. The VIN was not provided.

- Eliazebeth Town, KY, USA

problem #5

Apr 152014


  • 75,000 miles


Running hot smoking loud ticking turning of in the middle of high way steering wheel locked & now its not cranking up at all.

- Wingate, NC, USA

problem #4

Apr 112014

Aveo 4-cyl

  • 38,000 miles
While traveling down the interstate at 55 mph car shut down loss all power no steering no brakes no lights, and it was nighttime, coasted to the side of road, car would not start back up for a good 15 minutes. Had car to dealer 6/24 13 and once before that, dealer said (could not duplicate customer concern ).

- Bristol, PA, USA

problem #3

Jul 282012


  • miles
We have had numerous problems with the battery not staying charged. We would get ready to drive it and we would need to get a jump start. It got to the point where we considered buying a portable charger so we wouldn't have to wait for roadside assistance. In the last incident, I was driving and all of the lights illuminated at once. The power steering stopped working and then the car stopped. As we were waiting for a tow truck, a mechanic who was driving by looked under the hood and discovered that our serpentine belt and another belt had broken. We took it to a mechanic and were told that there was engine damage and the head gasket needed to be replaced and possibly the whole engine. Also, we have had to replace the tires numerous times for no apparent reason. They keep going flat. According to a Consumer Affairs website, these issues seem to be common with Aveo owners.

- Chicago, IL, USA

problem #2

May 312012


  • 27,713 miles
I was driving on the highway when the engine light came on. The vehicle ran for a few minutes before it started losing power and chugging along on the highway. When I pulled off, I had to flutter on the gas to keep the car from stalling at the stop sign. To make it home on the back roads, I did not stop at stop signs for fear of the car stalling, I had the gas pedal to the floor and it was only going approximately 10 mph. I did not drive it to the dealership, it was towed. They found several engine control module updates. Reflashed ECM code S47490D. Performed campaign 11290 spark plugs and boot. While at dealership, tech found rear shocks were leaking. E5807 - rear shock absorbers replaced, both sides.

- Proctor, MN, USA

problem #1

Jul 022012

Aveo 4-cyl

  • miles
2010 Chevrolet Aveo. Consumer states problem with vehicle not having power several months after the vehicle was purchased, the consumer began experiencing situations where there was absolutely no power. She would be driving down the road, highway or interstate and all of a sudden the vehicle would begin to slow down, and when pressing the accelerator, there was absolutely nothing. She would pull off to the side of the road, turn the vehicle off and back on and it would go again. The dealer performed the PO132 bulletin 100604012. The consumer then took the vehicle to Firestone, because the check engine light illuminated for the second time and she continued to have no power. The consumer then went to another dealer, where they replaced the 02 sensor. Several months later, she received a recall notice regarding an emissions problem which was performed on May 22, 2012. After the recall was performed, the power issue continued.

- Edwards, MS, USA

Not what you are looking for?