Huge win for car owners! All TSBs to be made public. The Center for Auto Safety just made the NHTSA (US Government) make public the full text of all TSBs from now on. They are the same organization that has petitioned the NHTSA & filed lawsuits to protect car owners over exploding gas tanks & other major safety issues. Whenever you drive in your car, you are safer thanks in part to a lot of work over the years by this small but very effective consumer advocacy group.

Please take a moment & say thank you by donating $5 or whatever you can to the Center for Auto Safety.

Service Engine Light It On

5.3

fairly significant
Typical Repair Cost:
No data
Average Mileage:
89,500 miles
Total Complaints:
3 complaints

Most Common Solutions:

  1. not sure (3 reports)
2003 Pontiac Aztek electrical problems

electrical problem

Find something helpful? Spread the word.
Get notified about new defects, investigations, recalls & lawsuits for the 2003 Pontiac Aztek:

Unsubscribe any time. We don't sell/share your email.

2003 Pontiac Aztek Owner Comments

problem #3

Jul 092010

Aztek 2WD 3.2V6

  • Automatic transmission
  • 81,500 miles

A D V E R T I S E M E N T S

The "Service Vehicle Soon" light has come on, and the high beam indicator is flickering.

This is when the headlamp selector is set to auto. When the headlights go on either at night, or if you switch them on manually..the problem disappears only to reappear in the daytime when the headlamp selector is set to auto.

Trying to find an easy/cheaper solution to fix it before taking it to dealer which I'm sure would cost quite a lot :(

- , Santa Clara, CA, USA

problem #2

Jan 282009

Aztek

  • Automatic transmission
  • 120,000 miles

My gas hand and the temp. gauge aren't working, then all of a sudden the check engine light comes on.. what the crap is going on. I'm the mother of three small kids and dread the trip to the dealership. I don't want to know what this is going to cost me.

- , Somerset, KY, USA

problem #1

Apr 052008

Aztek AWD 3.2L

  • Automatic transmission
  • 67,000 miles

First off, I love my car, and have taken very good care of it... Just finished a wheel bearing/hub myself and it wasn't too bad. Did all brakes myself, very easy, and of course all of my own oil changes.

But this time, I have an electrical problem. The "Service Vehicle Soon" light has come on, and the high beam indicator is flickering, and the daytime headlights are very very dim. This is when the headlamp selector is set to auto. When the headlights go on either at night, or if you switch them on manually, only the right lamp illuminates. The left one has been replaced, I'm fairly certain it is not bad already. I despise electrical problems.

Anyone had a similar problem?

- , Canal Winchester, OH, USA

Not what you are looking for?