Huge win for car owners! All TSBs to be made public. The Center for Auto Safety just made the NHTSA (US Government) make public the full text of all TSBs from now on. They are the same organization that has petitioned the NHTSA & filed lawsuits to protect car owners over exploding gas tanks & other major safety issues. Whenever you drive in your car, you are safer thanks in part to a lot of work over the years by this small but very effective consumer advocacy group.

Please take a moment & say thank you by donating $5 or whatever you can to the Center for Auto Safety.

Print this page

1.8

hardly worth mentioning
Crashes / Fires:
0 / 0
Injuries / Deaths:
0 / 0
Average Mileage:
93,373 miles

About These NHTSA Complaints:

This data is from the NHTSA — the US gov't agency tasked with vehicle safety. Complaints are spread across multiple & redundant categories, & are not organized by problem.

So how do you find out what problems are occurring? For this NHTSA complaint data, the only way is to read through the comments below. Any duplicates or errors? It's not us.

2003 Chevrolet S-10 Pickup engine problems

engine problem

Find something helpful? Spread the word.
Get notified about new defects, investigations, recalls & lawsuits for the 2003 Chevrolet S-10 Pickup:

Unsubscribe any time. We don't sell/share your email.

2003 Chevrolet S-10 Pickup Owner Comments

problem #5

Sep 092014

S-10 Pickup 6-cyl

  • Automatic transmission
  • 130,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

The contact owns a 2003 Chevrolet S10. While driving approximately 50 mph, the check engine warning light illuminated. After exiting the vehicle, the contact observed an unknown fluid leaking under the front of the vehicle. The contact also observed corrosion around the heating coil. The vehicle was taken to the dealer where it was not diagnosed or repaired. The manufacturer was not notified of the failure. The failure mileage was 130,000. Updated 02/23/16 the experienced problems with the check engine light and leaks in the intake manifold and head gaskets. An inspection revealed, the gasket was coming apart and was corroded. The heater coil was corroded and leaking. Updated 03/03/16.

- Decatur, GA, USA

problem #4

Oct 152014

S-10 Pickup 4-cyl

  • 122,250 miles
When trying to use the wipers the switch refuses to operate correctly. Been replaced twice ( this happens under all three switches). When you turn it on it will not respond and does not wipe. When you use the single wipe will wipe continual and not shut off at times. Some times when you use the fluid will not turn off unless you turn the engine off and restart the vehicle. When in the first two notches for wiping will start to wipe and stop about 1/4 of the way up the windshield. In high position operates as if normal, must set it above high to get it to operate in high. Sometimes it only operates at one speed no matter the position except when in high mode. Many times will not turn on when you turn it on and when you turn it off will not turn of if working. This is the third switch that has done this to me. ? is there a recall on GM switches as I can find none and many people say they have experienced same results on other GM vehicles or heard of it occurring update 9/15/15 the consumer was informed the wiper control module failed. It was replaced and there were no more problems. The consumer stated the engine control module failed, previously. Updated 10/13/15

- Baltimore, MD, USA

problem #3

Feb 022015

S-10 Pickup 4WD 6-cyl

  • 110,067 miles
Engine lower intake manifold gasket is leaking coolant. Very expensive repair is needed, costing more than $500. I have driven this vehicle very gently and always maintained it, replacing the engine oil when needed.

- Kokomo, IN, USA

problem #2

Oct 012014

S-10 Pickup

  • miles
2003 Chevrolet S10. Consumer writes in regards to electrical issues.* ld the consumer stated then the engine hot, and he came to a stop, the oil pressure gauge dropped below normal.

- Gorham, ME, USA

problem #1

Aug 042014

S-10 Pickup 4-cyl

  • 104,550 miles
I was parked idling when the engine went out. Cooled down and started. Got on 10 at 60 mph and the ABS brake light came on and the speed dropped instantly to about 30 mph. Twice on the way home did the same, then conked out. Tried to drive to shop and had to be towed. They replaced the cam sensor and acts mostly okay. But every so often the ABS light comes on and the speed drops dramatically then recurs. There is not a code being put in the system telling them the issue why but there was a code one ABS sensor is turning on. It is like the ABS is engaging without me hitting the brakes and then cutting off. Again this only happens sporadically will be taking it into the dealer asap. Note again no indicator the cam sensor was bad or anything else. Updated 08-20-14 the dealer stated there was a code in the system, for the speed sensor, and they were able to clear it. Updated 09/15/14

- Baltimore, MD, USA

Not what you are looking for?