If you find CarComplaints.com is helpful ... We rely completely on word of mouth. Talk about us on Facebook, Twitter, tell your mother-in-law. Help us help more people.

8.0

pretty bad
Typical Repair Cost:
$325.00
Average Mileage:
96,333 miles
Total Complaints:
9 complaints

Most Common Solutions:

  1. not sure (7 reports)
  2. replace coil packs - clean throttle body (1 reports)
  3. replaced mass air flow sensor (1 reports)
2000 Nissan Maxima engine problems

engine problem

Find something helpful? Spread the word.
Get notified about new defects, investigations, recalls & lawsuits for the 2000 Nissan Maxima:

Unsubscribe any time. We don't sell/share your email.

2000 Nissan Maxima Owner Comments

problem #9

Apr 012011

Maxima 3.0L V6

  • Automatic transmission
  • 95,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

I would just like to find out what repair is needed.

- , Calgary, Alberta, Canada

problem #8

Dec 012010

Maxima 3.5L V6

  • Automatic transmission
  • 127,000 miles

click to see larger images

runs roughly when first started

I am a BIG fan of Nissan Maximas. However, this particular car has given me nothing but problems. As a part time teller I do not have the money to keep this car up. It is to the point now where I want to push it into the river. I have had the adler? pulley replaced along with the alternator belt and the battery and now the dang thing starts up but seems to lose power and I smell smoke. I work everyday. We only have 2 cars at our house with 4 people so being down to 1 car will not help. I do not know what the issue is with the car. It is 11 years old but I cannot afford to trade it in!

- , Albany, GA, USA

problem #7

Jun 092010

Maxima ES 3.2L V6

  • Automatic transmission
  • 100,000 miles

i got this anoying box with wheels they call it nissan maxima, honestly it sucks the way the name sounds. it realy makes noise when i just turn the ignition switch . it drives good, the service engine soon light is sitting on the instrumental panel.help i dont know where you take this thing.

- , Bloomington, MN, USA

problem #6

Jun 112008

Maxima SE 2.0L V6

  • Manual transmission
  • 90,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

My engine would always run roughly when first started. So they replaced the coil packs and cleaned the throttle body it Sucked ass

- , Dublin, Dublin, Ireland

problem #5

Jul 192006

(reported on)

Maxima

  • 116,000 miles

My Maxima starts up fine, and immediately stalls out, when started again, fails to get up enough power, and backfires, and starts sputtering, or puttering, with no power, however, there is no check engine light on, not sure where to proceed with it. With the high cost of repair garages, am trying to troubleshoot this symptom myself, and possibly repair, any suggestion out there of what it might be??? I just had the spark plugs changed, along with the 6 coil packs. and again, there is no check engine light coming on. "strange"

- , Fairhaven, MA, USA

problem #4

Nov 062006

(reported on)

Maxima SE 3.5L

  • Automatic transmission
  • 95,000 miles

I have a 2000 Maxima SE, runs roughly and I hear a hissing noise when I step on the gas pedal. If I step on the gas pedal more then halfway to get on a parkway, the RPM's race up to 5000 and the car doesn't move. It stays at the same speed. I took it in to the dealer for a diagnostic check and they can't figure it out. What do you think it could possibly be. Thanks for your help.

- , East Meadow, NY, USA

problem #3

Jun 162005

(reported on)

Maxima GLE

  • 62,000 miles

A D V E R T I S E M E N T S

My car started out idling hard. As winter came it started stalling immediately after starting it. It was also making a crackling noise out the muffler. I put some 44k in to try and clean out the fuel injector. About 3 days later my check engine light came on. I took the car in and was told I had to replace the mass airflow sensor. Fun. :( Nissan did not cover any of the costs.

- , Lakewood, CO, USA

problem #2

Apr 102004

(reported on)

Maxima SE

  • 90,000 miles

I am having the same problem... I took my car to Nissan and they say it is the O2 Sensor, however they told me to go ahead and continue to drive until it got bad. However, It has gotten bad... It starts fine.. However until it warms up I get a sluggish take off. When I excelarate.. It takes time for it to increase speed. It helps when I use higher octane gas.. but still is a problem.

- , Bronx, NY, USA

problem #1

Aug 062003

(reported on)

Maxima GLE

  • 92,000 miles

The Engine light is coming on, when I start the car, the car is start chocking, for few seconds, its like dying, but after minutes it runs good. I put Fuel Injector in the Gas tank, and I use premium Gas, but the light is on. I check with local diagnostic shop and they said it's not Oxy. Sensor.

Please help!

- , Nashville, TN, USA

Not what you are looking for?